Fasadtvätt

Att boka fasadtvätt har aldrig varit enklare.

Samla in offerter för fasadtvätt från flera städfirmor på under 2 min. Testa själv!

Fasadtvätt - Vi hjälper dig att boka en ordentlig Taktvätt.

Fasadtvätt

Att boka fasadtvätt har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter på fasadtvätt från kvalitetssäkrade städföretag i ditt område, helt kostnadsfritt. 
Allt detta genom ett enda formulär.

Så här enkelt bokar du fasadtvätt.

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar genomföra er fasadtvätt.

2. Jämför städföretag

Vi matchar er med städfirmor på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka städfirma

Boka fasadtvätt med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Fasadtvätt är en process för att rengöra och fräscha upp utsidan av byggnader, inklusive fasader, tak, fönster och andra ytor. Denna typ av rengöring är viktig för att bibehålla byggnadens utseende och för att förhindra skador på materialen.

Vi hjälper er att boka fasadtvätt.

Fasadtvätt är en process för att rengöra och fräscha upp utsidan av byggnader, inklusive fasader, tak, fönster och andra ytor. Denna typ av rengöring är viktig för att bibehålla byggnadens utseende och för att förhindra skador på materialen. Rengöring av fasaden kan utföras med en mängd olika metoder, inklusive högtryckstvätt, skrubbning och borstning, och det är viktigt att välja den metod som är mest lämplig för den specifika byggnaden och ytorna som ska rengöras.

Vad är fasadtvätt och varför är det viktigt?

Fasadtvätt är en process för att rengöra och fräscha upp utsidan av byggnader, inklusive fasader, tak, fönster och andra ytor. Denna typ av rengöring är viktig av flera anledningar:

 1. Upprätthåller byggnadens utseende: Rengöring av fasaden hjälper till att bibehålla den ursprungliga glansen och attraktiviteten hos byggnadens ytor.

   

   

 2. Förebygger skador: Rengöring av fasaden förhindrar skador på byggnadsmaterialet, inklusive föroreningar, alger, mossa och mögel som kan skada ytorna över tid.

   

   

 3. Förbättrar byggnadens prestanda: Regelbunden fasadtvätt kan förbättra byggnadens prestanda genom att förhindra skador och förlänga dess livslängd.

   

   

 4. Förbättrar säkerheten: Att ha en ren fasad kan också bidra till att förbättra säkerheten på byggnaden, till exempel genom att rengöra tak och fönster som annars skulle vara farliga och svåra att nå.

   

   

 5. Ökar värdet på byggnaden: En välskött byggnad med ren och fräsch fasad kan öka dess värde och tilltänkta användning.

   

   

Således är fasadtvätt en viktig process för att bevara och förbättra byggnadens utseende, prestanda, säkerhet och värde.

Metoder för fasadtvätt: högtryckstvätt, skrubbning och borstning

Det finns flera metoder som används för fasadtvätt, inklusive högtryckstvätt, skrubbning och borstning. Varje metod har sina unika fördelar och är lämplig för olika typer av ytor och föroreningar.

 1. Högtryckstvätt: Högtryckstvätt är en effektiv metod för att rengöra hårda ytor, inklusive betong, sten och tegel. Denna metod använder högtrycksvatten för att skölja bort smuts och föroreningar från ytan. Högtryckstvätt är ofta den snabbaste och mest effektiva metoden, men det är viktigt att välja rätt tryck för att undvika skador på byggnadsmaterialet.

   

 2. Skrubbning: Skrubbning är en mer manuell metod för fasadtvätt där ytan skrubbas med en borste och rengöringsmedel. Denna metod är lämplig för ytor som är mer känsliga för skador från högtryck, inklusive målade ytor och väggar. Skrubbning tar längre tid än högtryckstvätt, men det ger en mer noggrann rengöring.

   

 3. Borstning: Borstning är en annan manuell metod för fasadtvätt där ytan borstar med en speciell borste och rengöringsmedel. Denna metod är lämplig för ytor som är mycket känsliga för skador från högtryck, inklusive träytor och fönster. Borstning tar ännu längre tid än skrubbning, men det ger en mycket noggrann rengöring.

Det är viktigt att välja rätt metod för fasadtvätt beroende på typen av yta och föroreningar som ska rengöras. Ett städföretag med erfarenhet inom fasadrengöring kan hjälpa till att välja rätt metod och säkerställa en effektiv och säker rengöring.

Innan man påbörjar fasadtvätt är det viktigt att göra förberedelser för att säkerställa en effektiv och säker rengöring. Här är några viktiga steg att följa:

Mer information om fasadtvätt

Förberedelser innan fasadtvätt: viktiga steg för att säkerställa en effektiv och säker rengöring

Innan man påbörjar fasadtvätt är det viktigt att göra förberedelser för att säkerställa en effektiv och säker rengöring. Här är några viktiga steg att följa:

 

 1. Bedöma ytan: Innan du påbörjar rengöringen av fasaden, är det viktigt att bedöma ytan för att avgöra vilken metod och rengöringsmedel som bör användas.
 2. Rengöra omgivningen: Rengör omgivningen runt fasaden för att skydda omgivande föremål från att skadas eller bli nedsmutade under rengöringsprocessen.
 3. Täcka skyddade områden: Täck skyddade områden som exempelvis fönster, dörrar och trädgårdsbelysning med skyddande material för att undvika skador.
 4. Kontrollera tillgången till el: Se till att du har tillgång till ström för högtrycksmaskiner och annan utrustning som kan krävas för rengöringen.
 5. Säkerhetsföreskrifter: Följ alla relevanta säkerhetsföreskrifter för att säkerställa en säker rengöring. Detta inkluderar att använda skyddshandskar, säkerhetsbrillor och andningsskydd vid behov.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att fasadtvätten går smidigt och säkert, samt att du får den bästa möjliga rengöringen.

Tips för att välja rätt företag för fasadtvätt Om du är ute efter att välja det bästa företaget för din fasadtvätt, är det viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer som kvalitet, erfarenhet och pris. Här är några tips för att välja rätt företag:

Tips för att välja rätt företag för fasadtvätt

Om du är ute efter att välja det bästa företaget för din fasadtvätt, är det viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer som kvalitet, erfarenhet och pris. Här är några tips för att välja rätt företag:

 

 • Kvalitet på arbete: Leta efter företag med en god kundbaserad omdöme och ett bevis på tidigare utfört arbete för att säkerställa att du får hög kvalitet på arbetet.
 • Erfarenhet: Välj ett företag med lång erfarenhet av fasadtvätt för att få det mest professionella resultatet.
 • Certifiering och licenser: Säkerställ att företaget har de nödvändiga certifieringarna och licenserna för att utföra säker och effektiv tvätt av fasaden.
 • Pris: Jämför priser från flera företag för att få den bästa priset för fasadtvätten.
 • Miljömedvetenhet: Välj ett företag som har en miljömedveten praxis och använder miljövänliga rengöringsmedel.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja det företag som bäst möter dina behov och förväntningar på din fasadtvätt.

Efterbehandling och underhåll efter fasadtvätt för att bibehålla den rengjorda ytan.

Efterbehandling och underhåll är viktiga steg för att bibehålla den rengjorda fasadens utseende och förlänga livslängden på rengöringsresultatet. Här är några tips för efterbehandling och underhåll efter fasadtvätt:

 1. Torka av fasaden: Torka av fasaden efter rengöring för att minimera läckage och undvik missfärgning.
 2. Måla om behövs: Måla om fasaden om det är nödvändigt för att skydda ytan och förlänga livslängden.
 3. Använd skyddande behandling: Använd skyddande behandling såsom färgskydd och impregnering för att skydda fasaden mot väder och vind.

 4. Rengör regelbundet: Rengör fasaden regelbundet för att hålla den fräsch och väl underhållen.
 5. Uppdatera utrustning: Uppdatera utrustningen för fasadtvätt regelbundet för att säkerställa att du har den mest effektiva utrustningen för att upprätthålla en ren fasad.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att din fasad ser bra ut och håller sig ren länge efter tvätten.

Fördelar med regelbunden fasadtvätt: fräschare utseende, ökad livslängd för byggnaden och förbättrad prestanda.

Regelbunden fasadtvätt har många fördelar, inklusive:

 • Fräschare utseende: Regelbunden fasadtvätt hjälper till att förhindra att skador och missfärgningar uppstår på fasaden, vilket ger en fräschare och mer attraktiv yta.

 • Ökad livslängd för byggnaden: Fasadtvätt hjälper till att förlänga livslängden på byggnaden genom att förhindra att skador och korrosion uppstår på ytan.

 • Förbättrad prestanda: Regelbunden fasadtvätt kan också förbättra prestandan hos viktiga komponenter såsom fönster och dörrar, vilket kan förbättra byggnadens prestanda och energieffektivitet.

 • Förbättrad miljö: Fasadtvätt kan hjälpa till att minimera mängden av föroreningar som samlas på fasaden, vilket kan bidra till att förbättra lokal miljö.

 • Ökat värde: Regelbunden fasadtvätt kan också hjälpa till att öka värdet på en byggnad genom att säkerställa att den ser fräsch och väl underhållen ut.


Genom att välja regelbunden fasadtvätt som en del av byggnadens underhållsplan kan man njuta av många fördelar, inklusive en fräschare utseende, ökad livslängd för byggnaden och förbättrad prestanda.

Genom att välja regelbunden fasadtvätt som en del av byggnadens underhållsplan kan man njuta av många fördelar, inklusive en fräschare utseende, ökad livslängd för byggnaden och förbättrad prestanda.

En del av BraGruppen

BraStäd.com är en del av BraGruppen. Vi hjälper beställare att jämföra offerter från tjänsteföretag så att alla parter blir nöjda. Behöver ni exempelvis hjälp med att boka besiktning så kan ni läsa mer om vår tjänst BraBesiktning.se.