Taktvätt

Att boka taktvätt har aldrig varit enklare.

Samla in offerter för taktvätt från flera städfirmor på under 2 min. Testa själv!

Taktvätt

Taktvätt

Att boka taktvätt har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter på taktvätt från kvalitetssäkrade städföretag i ditt område, helt kostnadsfritt. 
Allt detta genom ett enda formulär.

Så här enkelt bokar du taktvätt.

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar genomföra er taktvätt.

2. Jämför städföretag

Vi matchar er med städfirmor på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka städfirma

Boka taktvätt med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Ordentlig rengöring av taket - taktvätt

Vi hjälper er att boka taktvätt.

Taktvätt är precis som det låter, en process för att rengöra och fräscha upp taket på byggnader. Denna typ av rengöring är viktig för att bibehålla takets utseende och för att förhindra skador på materialen. Rengöring av taket kan utföras med en mängd olika metoder, inklusive högtryckstvätt, skrubbning och borstning, och det är viktigt att välja den metod som är mest lämplig för den specifika byggnaden och ytorna som ska rengöras.

Vad är taktvätt och varför är det viktigt?

Taktvätt är en rengöringsmetod för tak där man använder högtrycksvatten för att avlägsna smuts och annan skräp från taket. Det är viktigt eftersom det hjälper till att bevara takets integritet och utseende samt förhindrar skador orsakade av till exempel mögel, alger eller mossa. Taktvätt kan också förbättra takets isolering och energieffektivitet. Genom regelbunden taktvätt kan man förlänga takets livslängd och minimera behovet av reparationer.

Vilka metoder använder och verktyg använder man när man ska rengöra taket?

Det finns flera olika metoder och verktyg som används vid takrengöring:

 1. Högtrycksrensning: Använder ett högtrycksvattenstråle för att rengöra taket. Detta är den mest effektiva metoden för takrengöring.

 2. Skurhink och tvättborste: En traditionell metod där man använder en skurhink med vatten och tvättborste för att manuellt rengöra taket.

 3. Kemisk rengöring: Använder speciella kemikalier som är speciellt formulerade för takrengöring.

 4. Tvättmaskin: Använder en tvättmaskin som är speciellt anpassad för takrengöring.

Det är viktigt att välja rätt metod och verktyg beroende på takmaterialet och skicket på taket. En professionell takrengöring kan ge bästa resultat.

Proffs på taktvätt

Mer information om taktvätt

Förberedelser innan taktvätt: viktiga steg för att säkerställa en effektiv och säker rengöring

Innan man påbörjar en taktvätt är det viktigt att göra förberedelser för att säkerställa en effektiv och säker rengöring. Här är några viktiga steg att följa:

 1. Bedöma ytan: Innan du påbörjar rengöringen av taket, är det viktigt att bedöma ytan för att avgöra vilken metod och rengöringsmedel som bör användas.
 2. Rengöra omgivningen: Rengör omgivningen runt taket för att skydda omgivande föremål från att skadas eller bli nedsmutsade under rengöringsprocessen.
 3. Täcka skyddade områden: Täck skyddade områden som exempelvis fönster, dörrar och trädgårdsbelysning med skyddande material för att undvika skador.
 4. Kontrollera tillgången till el: Se till att du har tillgång till ström för högtrycksmaskiner och annan utrustning som kan krävas för rengöringen.
 5. Säkerhetsföreskrifter: Följ alla relevanta säkerhetsföreskrifter för att säkerställa en säker rengöring. Detta inkluderar att använda skyddshandskar, säkerhetsglasögon och andningsskydd vid behov.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att taktvätten går smidigt och säkert, samt att du får den bästa möjliga rengöringen.

Så tvättar du taket - taktvätt

Tips för att välja rätt företag för taktvätt

Om du är ute efter att välja det bästa företaget för din taktvätt, är det viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer som kvalitet, erfarenhet och pris. Här är några tips för att välja rätt företag:

 • Kvalitet på arbete: Leta efter företag med en god kundbaserad omdöme och ett bevis på tidigare utfört arbete för att säkerställa att du får hög kvalitet på arbetet.
 • Erfarenhet: Välj ett företag med lång erfarenhet av takrengöring för att få det mest professionella resultatet.
 • Certifiering och licenser: Säkerställ att företaget har de nödvändiga certifieringarna och licenserna för att utföra säker och effektiv tvätt av taket.
 • Pris: Jämför priser från flera företag för att få den bästa priset för taktvätten.
 • Miljömedvetenhet: Välj ett företag som har en miljömedveten praxis och använder miljövänliga rengöringsmedel.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja det företag som bäst möter dina behov och förväntningar på din taktvätt.

Efterbehandling och underhåll efter taktvätt för att bibehålla den rengjorda ytan.

Efterbehandling och underhåll är viktiga steg för att bibehålla det rengjorda takets utseende och förlänga livslängden på rengöringsresultatet. Här är några tips för efterbehandling och underhåll efter en taktvätt:

 1. Torka av fasaden: Torka av fasaden efter rengöring för att minimera läckage och undvik missfärgning.
 2. Använd skyddande behandling: Använd skyddande behandling såsom färgskydd och impregnering för att skydda taket mot väder och vind.
 3. Rengör regelbundet: Rengör taket regelbundet för att hålla det fräscht och väl underhållet.
 4. Uppdatera utrustning: Uppdatera utrustningen för taktvätt regelbundet för att säkerställa att du har den mest effektiva utrustningen för att upprätthålla ett rent tak.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att ditt tak ser bra ut och håller sig rent länge efter tvätten.

Fördelar med regelbunden taktvätt: fräschare utseende, ökad livslängd för byggnaden och förbättrad prestanda.

Regelbunden taktvätt har många fördelar, inklusive:

 • Fräschare utseende: Regelbunden taktvätt hjälper till att förhindra att skador och missfärgningar uppstår på taket, vilket ger en fräschare och mer attraktiv yta.
 • Ökad livslängd för byggnaden: Taktvätt hjälper till att förlänga livslängden på byggnaden genom att förhindra att skador och korrosion uppstår på ytan.

 • Förbättrad prestanda: Regelbunden tvätt kan också förbättra prestandan hos viktiga komponenter såsom fönster och dörrar, vilket kan förbättra byggnadens prestanda och energieffektivitet.
 • Förbättrad miljö: Taktvätt kan hjälpa till att minimera mängden av föroreningar som samlas på taket, vilket kan bidra till att förbättra den lokala miljön.
 • Ökat värde: Regelbunden taktvätt kan också hjälpa till att öka värdet på en byggnad genom att säkerställa att den ser fräsch och väl underhållen ut.


Genom att välja regelbunden taktvätt som en del av byggnadens underhållsplan kan man njuta av många fördelar, inklusive en fräschare utseende, ökad livslängd för byggnaden och förbättrad prestanda.

Det är även populärt att boka en fasadtvätt där man tvättar hela fasaden på huset eller bygganden.

Taktvätt med högtryckstvätt

En del av BraGruppen

BraStäd.com är en del av BraGruppen. Vi hjälper beställare att jämföra offerter från tjänsteföretag så att alla parter blir nöjda. Behöver ni exempelvis hjälp med att boka besiktning så kan ni läsa mer om vår tjänst BraBesiktning.se.