Flyttstädning Göteborg

Att boka flyttstädning i Göteborg har aldrig varit enklare.
Samla in och jämför offerter från städföretag.

Samla in offerter för flyttstädning från flera städfirmor på under 2 min. Testa själv!

Flyttstädning i Göteborg

Flyttstädning Göteborg

Att boka flyttstädning i Göteborg har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter på flyttstädning från kvalitetssäkrade städföretag i Göteborg, helt kostnadsfritt. 
Allt detta genom ett enda formulär.

Så här enkelt bokar du flyttstädning i Göteborg.

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar genomföra er flyttstädning.

2. Jämför städföretag

Vi matchar er med städföretag på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka städfirma

Boka flyttstädning med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Vi hjälper er att boka flyttstädning i Göteborg.

Är det dags att flytta till ett nytt hem? Då kan det vara väldigt skönt att boka flyttstäd så att ni kan fokusera fullt ut på er nya bostad. Det ska vara roligt att flytta till ert nya hem. Låt inte flyttstädning av er gamla bostad dra ner den härliga känslan av ett nytt hem. 

Vi har skapat en kostnadsfri tjänst där ni som behöver flyttstädning enkelt och smidigt kan samla in offerter från flera olika städföretag på er ort. Allt detta genom ett enda formulär. Vi underlättar flyttstädningen för er så att ni kan lägga fullt fokus på ert nya hem istället.

Flyttstädning Göteborg

Att boka flyttstädning är viktigt

När ni bestämt ett flyttdatum så är det dags för er att boka en flyttstädning av ert nuvarande hem. Att lägga tid på att städa i ordning något ni ska flytta ifrån kan kännas tråkigt och omotiverande. Även om så är fallet är det väldigt viktigt att lämna ert gamla hem i gott skick och det görs absolut enklast genom att boka en flyttstädning.

När ni bokar ett flyttstäd så kommer ert gamla hem skina och ni kan stolt lämna över nycklarna till nästa ägare eller hyresgäst. Om ni bor i hyresrätt minskar det även risken att behöva betala onödiga avgifter till er hyresvärd för att det inte är städat enligt överenskommet. 

Ovan sagt så kan det ibland kännas som att det finns en uppsjö av olika städföretag tillgängliga i ditt område och det är svårt att veta vilka som utför en bra flyttstädning. Därför rekommenderar vi er att använda vårt formulär så kopplar vi ihop er med kvalitetssäkrade städföretag på just er ort. 

Dels slipper ni att ringa runt eller skicka mail till flera olika städföretag men ni kan även jämföra deras priser och offerter sinsemellan. På så sätt säkerställer ni att ni inte betalar för mycket för er flyttstädning.

Tänk på detta när du bokar flyttstädning i Göteborg

Har ni bestämt er för att boka flyttstädning och letar efter rätt företag? Skapa en förfrågan på vår sida så matchar vi er med städföretag som kan hjälpa er med flyttstädet. Att skapa en förfrågan på vår sida är inte bindande och ni kan välja att gå vidare med något annat städföretag om ni så önskar. 

Oavsett vilket städföretag ni väljer att använda er utav så är det viktigt att ni går igenom bostaden med städföretaget och förklarar tydligt vad ni förväntar er utav arbetet. För att undvika missförstånd kan ni även göra en checklista på eventuella specialsaker som ska göras. 

Städföretagen har oerhört bra koll på flyttstädning samt vad som ska genomföras för att ni ska kunna lämna över nycklarna med gott samvete till er hyresvärd eller nästa ägare.

Flyttstädning av kök

Flyttstädning och RUT-Avdrag

Vi får många frågor om hur det fungerar med RUT-avdrag och flyttstädning. 

Som de flesta vet så är RUT en förkortning av Rengöring, underhåll och tvätt och som privatperson i Sverige kan man göra ett RUT-avdrag på 50% av arbetskostnaden för dessa tjänster. Det går alltså inte att göra RUT-avdrag på materialkostnaderna (städmedel, etc.) utan avdraget avser endast arbetstiden.

RUT-avdrag vid flyttstädning får göras vare sig ni bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Det är städföretaget ni anlitar som ansöker om RUT-avdrag åt er. Det innebär att det inte är något du som beställare behöver tänka på.

Ni kan även läsa mer om vanliga frågor och svar om RUT-avdrag hos Skatteverket.

Flyttstädning av badrum

Vanliga frågor om flyttstädning

Vad kostar flyttstädning i Göteborg?

En flyttstädning i Göteborg kostar olika mycket beroende på ett flertal faktorer. Några av de faktorer som spelar in på priset av ett flyttstäd finner ni lite längre ner. Olika städföretag kan debitera olika mycket för en flyttstädning av samma bostad. Därför rekommenderar vi alltid att samla in flera offerter och jämföra priserna sinsemellan. 

Om ni inte vill kontakta flera olika städföretag så kan ni skapa en förfrågan hos oss så sköter vi den delen åt er. Det underlättar för er så att ni slipper lägga för mycket fokus på att boka flyttstädning av ert gamla boende. 

Några faktorer som kan påverka kostnaden av er flyttstädning: 

 • Nuvarande skick av bostaden
 • Storleken på bostaden
 • Vilken ort bostaden är belägen i
 • Vilken tidpunkt du vill att flyttstädningen utförs
 
Vanligtvis så baserar städföretag sina offerter på bostadens kvadratmeter (storlek). 

Vad ingår i en flyttstädning?

En flyttstädning innefattar grundläggande rengöring av hela lägenheten eller huset, inklusive våtrum.  En flyttstädning kommer att innebära att alla ytor, fönster, golv och vitvaror rengörs noggrant. Det kan även innehålla flyttservice som bortforsling av skräp eller flyttning av möbler. Många flyttstädningsföretag erbjuder också extra tjänster såsom fönsterputsning. Endast en professionell flyttstädningsfirma garanterar att detaljerad flyttstädning utförs och att alla ytor och fasader är perfekt rengjorda. Det är viktigt att flyttstädningen görs ordentligt för att se till att lokalen är så ren som möjligt innan den nya hyresgästen flyttar in. Dessutom kan flyttstädning ofta kvalificera för en del av det bokade beloppet från den gamla hyresvärdens deposition.

Att anlita ett professionell flyttstädningsföretag gör flytten lite lättare och effektivare. Professionella flyttstädningsföretag har utbildade team som är kunniga inom flyttstädning och kan hjälpa till med att se till att flytten blir så smidig som möjligt. De har de rätta verktygen, specialistutrustningen och produkterna för att utföra en noggrann flyttstädning. Dessutom ger det dig mer tid för andra flyttrelaterade uppgifter. Anlita ett flyttstädningsföretag för att se till att flytten blir så effektiv som möjligt. 

Hur lång tid tar flyttstädning?

En flyttstädning är en omfattande rengöring som görs innan flytten. Det kan inkludera att skura golv, städa badrum och toaletter, damma och torka damm från möbler och andra ytor, tvätta fönster, rengöra diskar, skåp och maskiner samt borttagning av eventuella fläckar eller missfärgningar. Tiden som det tar att genomföra en flyttstädning beror på storleken på den aktuella lägenheten och vilka rengöringsmål som har ställts. Generellt sett kan en flyttstädning ta upp till fyra timmar. Om det finns ett stort antal ytor att rengöra, kan det dock ta lite längre tid. För att säkerställa att flytten blir en framgång, är det därför viktigt att man utför flyttstädningen ordentligt och tar den tid som behövs för att slutföra alla flyttrelaterade aktiviteter. Det är därför viktigt att du planerar flyttstädningen i god tid, så att flytten kan gå smidigt och hela flytten blir en framgång.

Kan jag flyttstäda själv?

Det kan du, men flyttstädning är ett omfattande projekt som kräver både tid och ansträngning. För att flyttstäda effektivt rekommenderas det att du följer flyttstädningsguider för att slutföra alla stegen i flyttstädningen ordentligt. Om flyttstädning verkar vara en för mycket stor uppgift att ta itu med själv, kan du överväga att hyra professionella flyttstädningsföretag som kan ta hand om flyttstädningen på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Professionella flyttstädningsföretag har den utrustning och erfarenhet nödvändig för att flyttstäda ditt hem ordentligt. De kan ofta slutföra flyttstädningen snabbare och enklare än vad du skulle kunna göra själv. Oavsett vilket alternativ du väljer för flyttstädningen, lämna aldrig flyttstädningen till sista minuten. Genom att planera ditt flyttstädningsprojekt i förväg kan du vara säker på att flyttstädningen slutförs riktigt och effektivt.

Spela video om Flyttstädning i Göteborg - Jämför offerter hos BraStäd.com

Tips & Råd - Flyttstädning Göteborg

 1. Börja flyttstädningen tidigt. När flytten närmar sig, börja rensa och städa i god tid för att undvika stress.
 2. Gå igenom alla dina saker och skapa grupper baserat på vad som ska flyttas, kastas eller återanvändas. Sortering är den första steget till en effektiv flyttstädning.
 3. Var systematisk och strukturerad med flyttstädningen; göra rum för rum och flytta alla dina saker till ett centralt lagerområde.
 4. Ta tag i de större uppgifterna först, såsom väggar, golv och tak som kräver extra rengöring och vård.
 5. Laga eventuella skador som finns på möbler eller andra inredningsdetaljer innan flytten, för att undvika reparationer senare.
 6. Använd lämpliga produkter för flyttstädningen; använd miljövänliga flyttstädningsprodukter för att skydda din miljö och din hälsa.
 7. När flyttstädningen är klar, se till att alla ytor är torra och stäng av alla vatten- och strömkretsar.
 8. Ta med dig ett flyttkit som innehåller verktyg som du behöver för flytten; plastfolie, flyttpapper, etiketter etcetera. 
 9. Överlåt flyttstädningen till en professionell flyttfirma om det krävs; flyttföretag har de resurser som krävs för att flytta stora möbler och ta bort sopor. 
 10. Slutligen, glöm inte att få ett flytthandling från fastighetsägaren när flytten är slutförd och alla tjänster har betalats. Detta dokument ska bekräfta att flytten är helt fullbordad. 

Flyttstädning kan vara en tidskrävande uppgift, men om du följer dessa flyttstädningstips kan flytten gå mycket smidigare. Lycka till!

Övriga städtjänster i Göteborg

Om du bor i Göteborg så finns det självklart andra städtjänster som kan underlätta i vardagen. Hos BraStäd.com kan ni även jämföra offerter på städtjänster såsom hemstädning i Göteborg & kontorsstädning i Göteborg. Om ni vill ha skinande och rena fönster kan ni även kika på fönsterputsning i Göteborg.

Många bostadsrättsföreningar och kontorsfastigheter jämför även offerter på trapphusstädning i Göteborg.

Flyttstädning - skura golvet