Grovstädning

Samla in offerter för grovstädning från flera städfirmor på under 2 min. Testa själv!

Grovstädning

Grovstädning

Att boka grovstädning har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter på grovstäd från kvalitetssäkrade städföretag i ditt område, helt kostnadsfritt. 
Allt detta genom ett enda formulär.

Så här enkelt bokar du grovstädning.

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar genomföra ert grovstäd.

2. Jämför städföretag

Vi matchar er med städfirmor på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka städfirma

Boka grovstäd med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Vi hjälper er att boka grovstädning.

Är det dags att boka en ordentlig grovstädning? Då kan det vara väldigt skönt att jämföra städföretag via BraStäd.com så att ni kan lägga er värdefulla tid på andra saker. Det ska vara enkelt att jämföra städfirmor. Låt inte en dålig upplevelse av ert gamla städbolag dra ner den härliga känslan av ett nytt grovstädat hem. 

Vi har skapat en kostnadsfri tjänst där ni som behöver grovstäd enkelt och smidigt kan samla in offerter från flera olika städföretag på er ort. Allt detta genom ett enda formulär. Vi underlättar grovstädningen för er så att ni kan lägga fullt fokus på annat.

Flyttstädning lägenhet - en ultimat guide

Att jämföra städbolag är viktigt

När ni bestämt ett datum så är det dags för er att boka en grovstädning av ert nuvarande hem eller lokal. Att lägga tid på att städa kan kännas tråkigt och omotiverande. Även om så är fallet är det väldigt viktigt att hemmet eller lokalen är i gott skick och det görs absolut enklast genom att boka en grovstädning.

När ni bokar ett städuppdrag så kommer ert hem skina och ni kan stolt visa upp det grovstädade huset för vänner och bekanta. Om ni bor i hyresrätt minskar det även risken att behöva betala onödiga avgifter till er hyresvärd för att det inte är städat enligt överenskommet. 

Ovan sagt så kan det ibland kännas som att det finns en uppsjö av olika städföretag tillgängliga i ditt område och det är svårt att veta vilka som utför en bra grovstädning. Därför rekommenderar vi er att använda vårt formulär så kopplar vi ihop er med kvalitetssäkrade städföretag på just er ort. 

Dels slipper ni att ringa runt eller skicka mail till flera olika städföretag men ni kan även jämföra deras priser och offerter sinsemellan. På så sätt säkerställer ni att ni inte betalar för mycket för ert grovstäd.

Tänk på detta när du bokar grovstädning

Har ni bestämt er för att boka en grovstädning och letar efter rätt företag? Skapa en förfrågan på vår sida så matchar vi er med städföretag som kan hjälpa er med grovstädet. Att skapa en förfrågan på vår sida är inte bindande och ni kan välja att gå vidare med något annat städföretag om ni så önskar. 

Oavsett vilket städföretag ni väljer att använda er utav så är det viktigt att ni går igenom bostaden med städföretaget och förklarar tydligt vad ni förväntar er utav arbetet. För att undvika missförstånd kan ni även göra en checklista på eventuella specialsaker som ska göras. 

Städföretagen har oerhört bra koll på grovstädningar samt vad som ska genomföras för att ni ska kunna se ett märkbart resultat och vara nöjda.

För att underlätta för er så har vi tagit fram en guide med allt som ska ingå i ett grovstäd. Ni kan läsa guiden genom att klicka på länken: 

Grovstädning och RUT-Avdrag

Vi får många frågor om hur det fungerar med RUT-avdrag och grovstädning. Därför har vi tagit fram en guide även för det som ni kan läsa genom att klicka på länken: 

Som de flesta vet så är RUT en förkortning av Rengöring, underhåll och tvätt och som privatperson i Sverige kan man göra ett RUT-avdrag på 50% av arbetskostnaden för dessa tjänster. Det går alltså inte att göra RUT-avdrag på materialkostnaderna (städmedel, etc.) utan avdraget avser endast arbetstiden.

RUT-avdrag vid grovstädning får göras vare sig ni bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Det är städföretaget ni anlitar som ansöker om RUT-avdrag åt er. Det innebär att det inte är något du som beställare behöver tänka på. Om ni är intresserade att veta mer detaljerat hur RUT-avdraget fungerar så rekommenderar vi er att läsa vår guide:

Ni kan även läsa mer om vanliga frågor och svar om RUT-avdrag hos Skatteverket.

Vanliga frågor om grovstädning

Vad kostar grovstädning?

En grovstädning kostar olika mycket beroende på ett flertal faktorer. Några av de faktorer som spelar in på priset av ett städ finner ni lite längre ner. Olika städföretag kan debitera olika mycket för ett grovstäd av samma bostad. Därför rekommenderar vi alltid att samla in flera offerter och jämföra priserna sinsemellan. 

Om ni inte vill kontakta flera olika städföretag så kan ni skapa en förfrågan hos oss så sköter vi den delen åt er. Det underlättar för er så att ni slipper lägga för mycket fokus på att boka grovstädningen av ert gamla boende. 

Några faktorer som kan påverka kostnaden av er grovstädning: 

 • Nuvarande skick av bostaden
 • Storleken på bostaden
 • Vilken ort bostaden är belägen i
 • Vilken tidpunkt du vill att grovstädningen utförs
 
Vanligtvis så baserar städföretag sina offerter på bostadens kvadratmeter (storlek). 

Vad ingår i en grovstädning?

En grovstädning innefattar vanligtvis en grundlig rengöring av en lokal eller byggnad, inklusive avlägsnande av damm och smuts från väggar, golv, tak, fönster och möbler. Det kan också innefatta rengöring av kök och badrum, inklusive avlägsnande av kalkavlagringar och rengöring av sanitetsutrustning. Andra uppgifter som kan ingå i en grovstädning inkluderar att rengöra och diska köksutrustning och att tömma och rengöra skräpbehållare.

Hur lång tid tar grovstädning?

Tiden för en grovstädning kan variera beroende på storleken på lokalen eller byggnaden, detaljnivån på rengöringen och antalet personer som utför arbetet. En grovstädning av en mindre lokal kan ta några timmar, medan en grovstädning av en större byggnad kan ta flera dagar eller veckor.

Det är svårt att säga precis hur lång tid en grovstädning tar eftersom det kan variera beroende på många faktorer, det är bäst att prata med en professionell städfirma om det, eftersom de kan ge dig en mer exakt tid beräkning baserat på din specifika situation.

Kan jag grovstäda själv?

Det är möjligt att grovstäda en lokal eller byggnad själv, men det kan vara tidskrävande och krävande arbete. Det krävs ofta specialutrustning och kemikalier för att utföra en grundlig grovstädning, samt kunskap om hur man ska rengöra olika ytor och utrustning.

Om du väljer att grovstäda själv, se till att du har rätt utrustning och kemikalier för jobbet, och att du förstår hur man använder dem på ett säkert och effektivt sätt. Det är också viktigt att ta hänsyn till din egen hälsa och säkerhet, såsom att undvika att utsätta dig för giftiga kemikalier eller att skada dig själv medan du utför arbetet.

Om du inte har tid eller möjlighet att göra det själv, det finns många professionella städföretag som erbjuder tjänster för grovstädning, och de kan utföra arbetet på ett snabbt och effektivt sätt med rätt utrustning och erfarenhet.

Tips & Råd

Här är några tips och råd för att utföra en grundlig grovstädning:

 1. Börja med att skapa en plan för rengöringen. Bestäm vilka områden som ska rengöras, vilken utrustning som behövs och hur lång tid det kommer att ta.

 2. Börja med att rengöra högt belägna ytor, såsom tak och fönster, eftersom damm och smuts kan falla ner på lägre belägna ytor.

 3. Använd lämpliga rengöringsmedel och utrustning för olika ytor. Till exempel, använd en fuktig trasa eller mjuk borste för att rengöra väggar och golv, och en kraftigt rengöringsmedel för att avlägsna kalkavlagringar i badrummet.

 4. Var noga med att rengöra alla hörn och skrymslen, eftersom det är där damm och smuts ofta samlas.

 5. Glöm inte att rengöra utrustning och möbler, inklusive skåp och hyllor.

 6. Töm och rengör skräpbehållare och sopnedkast.

 7. Var säker på att du har rätt skyddsutrustning för din egen säkerhet och hälsa.

 8. Håll dig till en fast tidplan för att hålla dig på spåret och komma ihåg att ta pauser för att vila och stretcha för att undvika trötthet och skador.

 9. Utför en slutgiltig kontroll för att se till att allt har rengjorts ordentligt och att inget har glömts.

 10. Slutligen, om du inte har tid eller ork att göra det själv, anlita en professionell städfirma för att hjälpa dig med grovstädningen. De kan utföra arbetet snabbt, effektivt och med rätt utrustning och erfarenhet.