Trapphusstädning Stockholm

Trapphusstädning Stockholm: Att boka trapphusstäd i Stockholm har aldrig varit enklare.

Samla in offerter för trapphusstädning från flera städfirmor på under 2 min. Testa själv!

Trapphusstädning Stockholm

Trapphusstädning Stockholm

Att boka trapphusstäd i Stockholm har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter på städning av trapphus från kvalitetssäkrade städföretag i Stockholm, helt kostnadsfritt. 
Allt detta genom ett enda formulär.

Trapphusstädning Stockholm - Så här enkelt bokar du

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar genomföra er trapphusstädning.

2. Jämför städföretag

Vi matchar er med städfirmor på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka städfirma

Boka hemstädning med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Trapphusstädning Stockholm - Vi hjälper er att boka

Är det dags att städa ert trapphus? Då kan det vara väldigt skönt att jämföra städning av trapphus via BraStäd.com så att ni kan lägga er värdefulla tid på andra saker. Det ska vara enkelt att jämföra städfirmor. Våra anslutna företag utför trapphusstädning för företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare.

Vi har skapat en kostnadsfri tjänst där ni som behöver boka städning av trapphus enkelt och smidigt kan samla in offerter från flera olika städföretag på er ort. Allt detta genom ett enda formulär. Vi underlättar för er så att ni kan lägga fullt fokus på annat.

Trapphusstädning - så städar du trapphuset

Att städa trapphuset är viktigt

Trapphusstädning är en form av städning som innebär att man rengör och sköter om trapphuset i en byggnad. Detta kan inkludera att damma av trappstegen, torka av handläggen, rengöra fönster och speglar, tömma sopkorgar och få bort eventuella fläckar eller skräp som kan finnas i trapphuset. Målet med trapphusstädning är att hålla det rent och fritt från smuts och damm, samt att förbättra luften i trapphuset och göra det mer trivsamt att vistas i.

Jämför alltid flera städfirmor - Trapphusstädning Stockholm

Oavsett om ni vill ha hjälp med hemstädning, flyttstädning eller trapphusstädning så är det alltid viktigt att jämföra offerter från flera olika företag. Genom vår tjänst kan ni fylla i ett enda formulär och samla in flera offerter från olika städföretag. Det är helt kostnadsfritt och en förfrågan är inte bindande. 

Ni kan spara både tid och pengar genom att skapa en förfrågan på vår hemsida. Att leta upp, kontakta och jämföra flera olika städföretag kan vara både tidskrävande och irriterande. Därför har vi tagit fram denna tjänsten – för att underlätta för er.

Trappstädning Stockholm

Trapphusstädning Stockholm - Vanliga frågor

Varför är det viktigt att städa trapphuset?

Trapphusstädning är viktigt av flera olika anledningar. För det första bidrar det till att hålla trapphuset rent och fritt från smuts och damm, vilket gör det mer trivsamt att vistas i och kan förbättra luften som andas in i byggnaden. Det kan också hjälpa till att förebygga olika typer av skador på trapphuset, som t.ex. mögel eller röta, samt att förhindra att föremål som t.ex. sopkorgar eller cyklar blir till hinder för förflyttning i trapphuset.

 

Dessutom är trapphusstädning viktigt för att upprätthålla en viss standard på byggnaden och visa respekt för de personer som bor eller besöker den. Ett välstädat trapphus kan också bidra till att öka bostadens värde och attraktivitet, och kan göra att man känner sig mer stolt över sin bostad eller sitt företag.

 

Sammantaget är trapphusstädning en viktig del av underhållet av en byggnad, och kan bidra till att skapa en bättre bo- eller arbetsmiljö för alla som vistas där.

Trapphusstädning för Bostadsrättsföreningar

Hur ofta bör trapphuset städas?

Hur ofta trapphuset bör städas beror på en mängd olika faktorer, som t.ex. hur mycket trafik det finns i trapphuset, hur många personer som bor eller besöker byggnaden, och vilka typer av aktiviteter som sker i trapphuset. I en mindre bostadsrättsförening med få lägenheter kan det räcka med att städa trapphuset en gång i månaden, medan det i en större lägenhetsfastighet med många lägenheter och mycket trafik kan behövas städas veckovis eller till och med dagligen.

 

Det är också viktigt att tänka på att trapphuset kan behöva städas oftare under vissa årstider, t.ex. under vintermånaderna när det kan bli mer snö och is, eller under sommaren när det kan vara mer fuktigt och varmt. Dessutom kan vissa händelser, som t.ex. flyttar eller stora fester, kräva extra städning av trapphuset.

 

Det finns inget exakt svar på hur ofta trapphuset bör städas, utan det är viktigt att anpassa städfrekvensen efter de specifika behoven och förutsättningarna för byggnaden. Det kan vara bra att diskutera med andra boende eller med en städfirma om hur ofta trapphuset bör städas för att uppnå bästa resultat.

Spela video om Trapphusstädning i Stockholm. Vi hjälper er att hitta städfirmor som utför trappstäd i Stockholm.

Vad bör ingå i en trapphusstädning?

Vad som ingår i en trapphusstädning kan variera beroende på vilken typ av trapphus det handlar om och vilka önskemål man har för städningen. Men i allmänhet kan en trapphusstädning innefatta följande moment:

 

 1. Damma av trappstegen och handläggen: Detta kan göras med en dammsugare eller en mikrofibermopp för att få bort damm och lösa partiklar från ytorna.

 2. Torka av fönster och speglar: Detta kan göras med en fönstermopp eller en trasa fuktad med fönsterputsmedel för att ta bort smuts och fingeravtryck från rutorna.

 3. Rengöra väggar och tak: Detta kan göras med en fuktig trasa eller en mikrofibermopp för att få bort eventuella fläckar eller smuts från ytorna.

 4. Tömma sopkorgar och papperskorgar: Detta kan göras med en sopkvast eller en sopskyffel för att tömma sopkorgar och papperskorgar på smuts och skräp.

 5. Rengöra dörrar och lås: Detta kan göras med en fuktig trasa eller en spegelrengöring för att ta bort smuts och fingeravtryck från dörrarna och låsen.


Det är också viktigt att komma ihåg att det är viktigt att använda rätt städmedel och redskap för olika ytor och föremål i trapphuset, för att undvika skador och för att uppnå bästa resultat.

Hur kan man förebygga smuts och skräp i trapphuset?

Trapphusstädning Stockholm – Det finns ett antal olika saker man kan göra för att förebygga smuts och skräp i trapphuset:

 

 1. Uppmana boende och besökare att hålla trapphuset rent och snyggt: Det kan vara bra att informera om vikten av att hålla trapphuset rent och snyggt, och att man förväntar sig att alla som vistas i trapphuset tar ansvar för att hålla det i gott skick.
 2. Installera sopkorgar och papperskorgar: Genom att placera ut sopkorgar och papperskorgar i trapphuset kan man uppmana boende och besökare att kasta skräp på rätt ställe, vilket kan hjälpa till att hålla trapphuset rent.
 3. Uppmana boende att hålla cyklar och andra föremål i ordning: Det kan vara bra att uppmana boende att inte lämna cyklar eller andra föremål i trapphuset, särskilt inte på en plats som kan hindra förflyttning i trapphuset.
 4. Se över ventilationen: Genom att se över ventilationen i trapphuset kan man förbättra luftkvaliteten och förebygga fuktproblem, vilket kan hjälpa till att förhindra mögel och röta.
 5. Se över belysningen: Genom att se över belysningen i trapphuset kan man göra det lättare att se och navigera i trapphuset, vilket kan hjälpa till att förebygga olyckor och skador.
 6. Anlita en professionell städfirma: Genom att anlita en professionell städfirma kan man säkerställa att trapphuset städas på ett effektivt och grundligt sätt, och kan hjälpa till att förebygga smuts och skräp i trapphuset.

Vad bör man tänka på när man städar trapphuset?

Det finns ett antal saker man bör tänka på när man städar trapphuset:

 1. Använd rätt städmedel och redskap: Det är viktigt att använda rätt städmedel och redskap för olika ytor och föremål i trapphuset, för att undvika skador och för att uppnå bästa resultat.

 2. Var noga med att nå alla hörn och vrår: Det är lätt att missa smuts och skräp i hörn och vrår, så det är viktigt att vara noga med att nå alla dessa ställen när man städar.

 3. Tänk på säkerheten: Det är viktigt att tänka på säkerheten när man städar trapphuset, t.ex. genom att använda säkerhetsutrustning såsom handskar eller andningsmasker vid behov, och genom att vara försiktig när man hanterar städredskap och -medel.

 4. Var extra noga med hygienen: Trapphuset kan vara en plats där bakterier och virus kan sprida sig lätt, så det är viktigt att vara extra noga med hygienen när man städar.

 5. Samarbeta med andra boende: Om man städar trapphuset i en bostadsrättsförening eller liknande, kan det vara bra att samarbeta med andra boende och sätta upp en gemensam städplan. På så sätt kan man säkerställa att alla tar ansvar för att hålla trapphuset rent och snyggt.

 6. Var grundlig: Det är viktigt att vara grundlig när man städar trapphuset, för att säkerställa att all smuts och skräp tas bort och att alla ytor är rena och fräscha.

 

BRF - Städ Trapphus

Städning av trapphus i Stockholm - Bostadsrättsförening (BRF)

Städning av trapphuset i en bostadsrättsförening (BRF) är en viktig del av underhållet av byggnaden och kan bidra till att skapa en trivsam och hälsosam boendemiljö. Det finns ett antal saker som kan vara bra att tänka på när det gäller städning av trapphuset i en BRF:

 1. Upprätta en städplan: Det kan vara bra att upprätta en städplan för trapphuset i BRF:n, så att alla boende vet vad som förväntas av dem när det gäller städning och skötsel av trapphuset.

 2. Diskutera med andra boende: Det kan vara bra att diskutera med andra boende i BRF:n om hur ofta trapphuset bör städas, och om det finns några speciella önskemål eller bekymmer gällande städningen.
 3. Anlita en professionell städfirma: Det kan vara lämpligt att anlita en professionell städfirma för att städa trapphuset i BRF:n, särskilt om det är en större byggnad med många lägenheter och mycket trafik.
 4. Se till att det finns tillgång till rätt städutrustning och -medel: Det är viktigt att se till att det finns tillgång till rätt städutrustning och -medel för att kunna städa trapphuset på ett effektivt och grundligt sätt.
 5. Var noga med hygienen: Det är särskilt viktigt att vara noga med hygienen när man städar trapphuset i en BRF, eftersom det kan vara en plats där bakterier och virus kan sprida sig lätt.
 6. Uppmana boende att hålla trapphuset rent och snyggt: Det är viktigt att uppmana boende i BRF:n att hålla trapphuset rent och snyggt, och att ta ansvar för att hålla det i gott skick.

Övriga städtjänster i Stockholm

Om du bor i Stockholm så finns det självklart andra städtjänster som kan underlätta i vardagen. Hos BraStäd.com kan ni även jämföra offerter på städtjänster såsom flyttstädning i Stockholm, hemstädning i Stockholmkontorsstädning i Stockholm. Om ni vill ha skinande och rena fönster kan ni även kika på fönsterputsning i Stockholm.