Vad ingår i flyttstädning?

Vad ingår i flyttstädning?

Viktigt att veta vad som ingår i flyttstädning

Vi förstår vikten av att ha en professionell flyttstädning för att säkerställa att allt är gjort korrekt. En väl genomförd flyttstädning kan ge ett positivt intryck till hyresvärd, potentiell köpare eller nästa hyresgäst. Vi på BraStäd är stolta över att erbjuda våra kunder en högkvalitativ tjänst där ni kan jämföra professionella städfirmor som utför flyttstäd på flera orter runtom i Sverige. Dessutom är vår tjänst helt gratis.

Detta bör ingå i flyttstädning

Flyttstädning är en viktig del av en smidig flyttprocess och är en åtgärd som många fastighetsägare och hyresgäster måste vidta. Det finns två alternativ när det gäller flyttstädning: att städa själv eller att anlita en städfirma.

Flyttstäda själv

Om du väljer att städa själv, bör följande punkter vara inkluderade i flyttstädningen:

 • Alla väggar och golv ska rengöras noggrant.
 • Garderober och klädkamrar ska torkas ur och rengöras.
 • Alla ytor i badrummet ska torkas av och skåp och lådor ska rengöras. Fogar ska tvättas och badkar och duschkabiner ska rengöras noggrant. Även golvet och väggen bakom badkaret bör rengöras.
 • Golvbrunnar bör rengöras för att säkerställa att inget smuts finns kvar.
 • Rengör tvättmaskin och torktumlare noggrant
 • Det är viktigt att rengöra bakom element och att rengöra insidan av spis eller kamin om sådana finns.
 • Alla vitvaror i bostaden bör rengöras noggrant, inklusive rengöring bakom dem om möjligt.
 • Skåp och luckor i köket ska torkas ur och rengöras.
 • Kyl och frys ska rengöras, och om frysen inte avfrostar sig själv, bör du avfrosta den manuellt.
 • Förråd, tomter och egen soptunna bör också rengöras.
 • Allt som inte ingår i köpet ska fraktas bort från bostaden och dess tillhörande områden.
Ovan punkter är viktiga att följa oavsett om ni ska utföra flyttstädning i lägenhet eller flyttstädning i villa.

Anlita flyttstädningsfirma

Om du väljer att anlita en städfirma för att utföra flyttstädningen, är det fortfarande du som ansvarar för att städningen blir korrekt utförd gentemot köparen eller nästa hyresvärd. Det är dock viktigt att välja en ansedd städfirma som kan leverera högkvalitativt arbete. Hos oss kan du enkelt jämföra flera städfirmor genom ett enda formulär, helt kostnadsfritt.

RUT-avdraget kan användas för att minska kostnaderna för flyttstädning, vilket är en förmånlig lösning för många fastighetsägare och hyresgäster. Se till att kontrollera RUT-avdragets villkor och begränsningar innan du anlitar en städfirma för att utföra flyttstädningen.

Detta ingår i flyttstädning - Guide

Mer information kring flyttstädning och vad som ingår

Hos oss på BraStäd kan ni samla in offerter från flera städfirmor som utför flyttstädning på just din ort. Därefter kan ni jämföra de olika offerterna och överväga om det är värt att anlita en professionell städfirma som utför jobbet åt er istället. Ni kan exempelvis jämföra offerter på flyttstädning i Stockholm, flyttstädning i Göteborg och flyttstädning i Malmö.

Flyttstädning - Checklista

Vill ni ha en utförlig guide och checklista så rekommenderar vi att läsa igenom ”Flyttstädning – Den ultimata checklistan”. Där hittar ni utförlig information om vad man ska tänka på vid flyttstädning i varje rum för rum.